fbpx

Kunst som åpner ditt hjerte

30% på alle bilder nå

Viss​​​​te du at beskjeden på veggen er til deg?

Det er mitt høye ønske at kunsten skal åpne DITT hjerte, for da finner du porten til din indre glede, mer kjærlighet og flyt av kreativitet. Jeg heter Sylvi Ann Harila og er kunstner og har atelier i Bergen. Jeg er også utdannet coach og kunstterapeut, og bringer dette inn i arbeidet med maleriene.

Hva legger du merke til når du kommer inn i et rom?

Har du noen gang opplevd å bli truffet av et maleri? Det er akkurat som kunsten snakker rett til deg, som om den er laget til deg. Den trenger inn i sansene dine. Griper tak i noe inni deg. Knyter et fløyelsbånd rundt hjertet ditt. Blander seg inn i følelsene dine. Virvler rundt. Roter rundt. Varmer dem, helbreder dem. Får et smil til å bre seg rundt munnen din. En tåre til å trille. Minner til å komme strømmende. Lengsler til å dukke opp til overflaten. Eller maner frem en forstummende klokskap som sier deg alt. Plutselig vet du. En bevisstgjøring som inspirerer deg til å ta det neste skrittet. Følelser, sanser, inntrykk som motiverer deg til å skape det beste ut av det du har. Maleriet ga deg beskjeden du trengte. Beskjeden for å komme deg videre.


Et bilde på veggen kan vise deg vei

Kunst er så mye mer enn bare et bilde på veggen, fordi det setter i gang følelser og reaksjoner. Farger har en helende effekt. De inspirerer hjernen din til å sette i gang prosesser av blant annet glede, kjærlighet, kraft, styrke og kreativitet. Når du ser et bilde eller et maleri, så begynner du underbevisst å tenke. Du ser former, du lar fargene snakke til deg. Du danner deg et bilde av hva du ser. Så gjør du deg kanskje raskt opp en mening om dette snakker til deg eller ikke.


Du elsker farger og du forstår at du er omgitt av energier, men forstår du hvor viktig disse inntrykkene er for deg? Du kan søke din helbred, finne din kraft og få vekk det som holder deg igjen fra å leve det livet du drømmer om. Det er sant, farger og kunst kan gi deg det, maleriet snakker til hjertet ditt.

La meg vise deg hva jeg maler

Jeg lager malerier eksklusivt i kun et eksemplar som er oljebasert. Jeg har også laget opp kunsttrykk av det originale maleriet. Du kan kjøpe maleriet eller kjøpe et trykk av favorittmaleriet ditt. Trykket kommer i to ulike størrelser, men finnes totalt kun 200 av hvert motiv.

I maleriene er fargene bevisst brukt for å skape reaksjoner

Farger er terapi, kunst er terapi. Jeg ønsker at du skal oppleve inspirasjon til å gå videre på din vei når du ser på maleriene. Et maleri eller bilde ønsker å bety noe, ikke bare henge på veggen som en utstilling. Jeg bruker det bevisst i utformingen av maleriene for å motivere deg. Maleriene eller bildene kan hjelpe deg i din hverdag. Disse kan bli dine.

Oppdag bildets kraft

​Farger påvirker hjernen vår i ulike retninger. Som kunstner ønsker jeg å vise deg viktige temaer i livet, og hvordan de påvirker deg. Det er ikke slik at sorg alltid må være sort eller at kjærlighet er rødt. Det er så mange flere lag i følelsene, i deg og i fargene. Sorg kan representeres med grønt fordi det symboliserer kjærlighet. Det er mye kjærlighet i sorg. Rødt symboliserer kraft og styrke. Ser du forskjellen? Du kan skape en forløsning ved å bruke sansene. Gult er følelser. Alle fargene kan kobles mot chakraene i kroppen. Gult representerer mageregionen. Lytt til følelsene. Fiolett symboliserer kreativitet. Hvitt og gult symboliserer kontakt med ditt høyere selv. Visualiser drømmene dine og se på hva du vil ha akkurat nå. Fargene vil berøre deg, ta deg videre og skape mer av det du drømmer om.


Du trenger ikke være låst i fargemønstre. På samme måte trenger du ikke å være låst i blokkeringer i livet ditt. Du kan søke og gå videre. Du kan vinke farvel til det som holder deg igjen. La fargene bli din inspirasjon til dette.

Kunst har helende effekt

Som ung var kunsten en stor del av meg. Jeg elsket å skrible og lage plakater. Så utviklet jeg meg videre til å male. Jeg oppdaget at kunst kan ha en helende og positiv effekt. Ikke bare for meg som kunstner når jeg maler, men for deg som visuelt nyter kunsten. Leken med fargene er ikke tilfeldig, fordi alle farger har en betydning. De har en effekt på deg, bevisst og underbevisst. Leken med mønstre og figurer leder deg til å tenke, føle, kjenne etter og bli inspirert. Da er du i kontakt med ditt overbevisste jeg. Der er du deg selv og er ikke lenger fanget i det som holder deg tilbake. Du kan kjenne på kreativitet, kjærlighet, glede og inspirasjon.

Hva tiltrekkes du av?

Det er så utrolig viktig hva vi har hengende på veggen, fordi det vil påvirke deg hver dag. Har du noen gang reflektert over hva du tiltrekkes mot når du leser avisen? Du tar inn temaer du er opptatt av, både negativt og positivt. Er du i positiv flyt, da trekkes du mot gladnyhetene. Slik er det også med bilder. Jeg mener at bilder skal være en inspirasjon og gi deg noe du ønsker deg. Noe du trenger. Bilder kan gjøre det.


Selv om du har en dårlig dag, så kan kunsten fortsatt hjelpe deg til å snu historien du lager for dagen. Min svigermor har et stort bilde som jeg har malt hengende rett utenfor soverommet sitt. Det er det første hun ser når hun går ut av rommet. Det gir henne alltid masse god energi og glede uansett hvordan søvnen har vært. Har hun dårlige stunder i løpet av dagen, så tar hun en tur ut i gangen og ser på bildet. Det er terapi for henne. Fargene gir henne en indre trygghet og hun fungerer bedre i harmoni med menneskene rundt seg.


Igjennom kunsten kan du få mer av det du ønsker deg. Mer av den du egentlig er, fordi du kommer i kontakt med deg selv. 

Jeg fant veien inn i meg

Min vei som kunstner begynte når jeg var ganske ung. Jeg laget bilder når jeg trengte en pause fra alt. Da jeg var rundt 17 års alderen sluttet jeg å male. Min bestefar gav meg bare negativ kritikk på et bilde jeg stolt viste ham at jeg hadde malt. I mange år var kunsten og maling bare en drøm for meg.


Først da jeg var fylt 40 startet jeg å male igjen. Etter et kurs i intuitiv maling i Lofoten, hvor jeg lærte teknikkene til Jacob Weidemann, solgte jeg mitt første bilde. Weidemann malte med kniv. Jeg brukte hans teknikker og utviklet og brukte de på min måte. For meg var det lettere å male abstrakt med kniv enn med pensel.


Det resulterte i min første utstilling i Alta i 2001.

I 2003 skulle jeg igjen bli testet for min lidenskap for kunsten. Jeg brakk ryggen og kunne ikke bruke armene uten store smerter. Det ble fire år med lite maling, men jeg gikk og lærte grunnleggende maleteknikker hos Gerd Franzen i Bergen. Etter operasjon i Tyskland avtok smertene en del og jeg kunne male mer aktivt igjen. I 2009 var året for min neste utstilling i Bergen.


De første maleriene mine skiller seg fra senere, Ikke bare fordi jeg nå bruker mer pensel enn kniv, men etterhvert også fordi streken kom inn i bildene. Streken er rabling, jeg elsker å rable. Det å nå kunne bruke rablingen sammen med fargene til å uttrykke meg, er fantastisk.


Jeg mediterer før jeg maler for å komme på plass i meg selv. Avhengig av hva som føles riktig der og da, så velger jeg en farge eller starter med en strek. Jeg maler intuitivt. Fargene og streken blir til underveis. Jeg jobber aldri ut i fra hvordan et bilde skal se ut. Jeg elsker å se hva som kommer av seg selv.


Maling er som terapi for meg, og resulterer i vakre malerier i sterke farger. Jeg bruker også kunsten til å bearbeide negative følelser. Igjennom det å male jobber jeg med å gi de negative følelsene kjærlighet for å slippe tak i dem. 


Andre ganger bare er jeg. I kjærlighet, i styrke eller i kraft. Jeg lar penselen gli over lerretet. Jeg er i den tilstanden i en god stund før jeg trekker meg unna for å se. Jeg ser at det tekniske stemmer og harmonerer. Det må være flyt i bildet.


Slik lager jeg mine malerier, som jeg ønsker skal kunne hjelpe deg til å styrke i ditt indre. Jeg fascineres av hvordan kunst og farger kan hjelpe deg videre på din vei. Visste du at ditt sjelsbilde venter på deg. Det kan bli ditt.


En​​​​ hilsen til deg medfølger maleriet

Når du kjøper maleriet eller kunsttrykket, vil jeg gi deg en liten takk. Med bildet sender jeg deg en tekst som kan inspirere deg på reisen inn i ditt maleri valgt av din sjel. Jeg håper det kan inspirere deg til å bruke og forstå ditt bilde bedre.

Kunst har egentlig ikke en pris, men en verdi

En kunstner lager ikke malerier og trykk med pengene som drivkraft, men det er allikevel slik at bildet har en verdi.


Inne i nettbutikken kan du føre deg selv rundt og se på maleriene. Du har to muligheter. Du kan kjøpe det originale maleriet. Eller du kan kjøpe et kunsttrykk av favorittmaleriet ditt. Kunsttrykket kommer i to ulike størrelser, og trykkes kun i 200 eksemplarer av hvert motiv.

Jeg ønsker at du skal finne ditt drømmemaleri

Jeg sender maleriet eller kunsttrykket til deg, forsvarlig pakket inn. Som privatperson har du alltid 14 dagers angrefrist når du handler på nettet. Er du ikke fornøyd kan du sende det tilbake til meg, og jeg vil la det fly videre til en annen sjel som venter på akkurat denne inspirasjonen i sitt liv.

La maleriet åpne ditt hjerte og la det vekke deg. Lytt til beskjeden det gir. Ditt maleri snakker til deg. La fargene vise vei inn i deg og åpne deg opp for det du vil ha. Kjærlighet, glede, kreativitet, kraft og inspirasjon. Maleriet kommuniserer med din sjel og vil rettlede deg. Lykke til på reisen med å finne ditt drømmebilde.

Fin​n din hjerteåpner

Varm hilsen Sylvi Ann.

© Kreativt Hjerte AS