Føler du deg god nok?
Noen av oss føler oss aldri gode nok. Dette er slitsomt og man blir aldri fornøyd. Man sammenligner seg gjerne med andre som er dyktige på sitt felt. Det gjør at man hele tiden går på akkord med seg selv. Det kan lett sette seg i kroppen som smerter eller plager i muskler og skjelett.
Da jeg var på SDD- Live (Skap din drømmejobb) i Oslo, holdt Trine Åldstedt et foredrag og satte oss inn i en situasjon hvor vi skulle kjenne på visjonen vår. Jeg fikk store smerter under brystet hvor jeg tidligere er operert. Jeg hadde ikke sjangs til å se noen visjon. Jeg spurte smerten, «hva er det du vil fortelle meg?.» Like etter kom svaret – «du sammenligner deg med andre». Jeg sammenligner meg med andre og dermed stenger jeg av for min visjon og føler meg ikke god nok.
[jwplayer mediaid=»416″]
Vi har alle fått et potensiale utdelt. Vi er alle gode nok. Det er greit å se hvordan andre har lykkes. Det kan inspirere oss å nå våre mål, men det er viktig at du er deg selv og lever ditt liv optimalt.
Har du hørt historien om tusenlappen skrevet av Gunn Olufsen?
Når du ser på en tusenlapp så vet du verdien av den.
TUSEN – det er uforanderlig, slik også med deg, min venn.
En tusenlapp som blir tråkket på, litt skitten, eller litt slitt
er likevel tusen kroner så klart.
Verdien av den er gitt.
Verdien av deg er den høyeste TUSEN – symbol på et tall tusen er
tusen – slik er nå det, så gi ikke rom for fall.
Om livet er som en sommerdag eller som mørkeste natt
så er den verdi du har satt på deg selv
din mest verdifulle skatt.
Det samme er det med deg og meg.
Men spørsmålet er når jeg vet at jeg har et problem med at jeg sammenligner meg med andre og ikke føler meg god nok. Hvordan kan jeg endre dette?
En metode som kan virke er:
Kjenn på hva du vil ha i stedet for følelsen av å ikke være god nok.
Hent frem en episode hvor du følte at du var god nok.
Gjør følelsen av
å være god nok så sterk du klarer. Se at den blir større og lysere. Lytt til episoden og hør hvilken god lyd den lager. Kjenn på den gode følelsen du har i situasjonen. Kjenn på lyset eller fargene i følelsen.
Når følelsen er så sterk som mulig kan du sette sammen for eksempel. Langefinger og tommelfinger. Eller du trykker på en av knokene på toppen av fingrene. Dette kalles å ankre. Hver gang du har en følelse av å være god nok, kan du ankre den på samme måten.
Når du kommer opp i en situasjon hvor du sammenligner deg med andre og følelsen av ikke å være god nok dukker opp, kan du bruke ankeret ditt, og vips så dukker den gode følelsen opp i deg.
Ankeret kan du gjøre sterkere hver gang du er i en situasjon hvor du føler deg god nok.
Vil du lære mer legg inn navn og mail adresse.
Tom Monson says
I liked reading what you wrote and listening to your video.
sylviannharila says
Thank you very much. Hope you have a very nice day.
fosseheimen says
Flott innlegg 🙂
sylviannharila says
Tusen takk, det varmer.